Fibaro

Fibaro

Home Center 2 is het brein van het Fibaro systeem, maar werkt ook met Z-wave modules van andere merken. Home Center 2 is ontworpen en ontwikkeld door Fibaro engineers in eigen huis. Op die manier bieden we u veel unieke functies ten opzichte van andere gateways. Home Center 2 werpt een totaal nieuw licht op Z-wave automatisering en introduceert de echte huisintelligentie.

Kiest u voor het Fibaro systeem, dan kiest u voor de hoogste klasse wat betreft huisintelligentie in huis.

Multisensortechnologie Fibaro

Het Fibaro systeem werkt met multisensortechnologie. Vier handige functies binnen de sensor worden zo voor u gecombineerd in één:

  • Bewegingsmelder: zorg voor extra beveiliging met de Fibaro sensor door deze als bewegingsmelder te gebruiken. U krijgt een melding als er sprake is van ongeautoriseerde toegang.
  • Rookmelder: U wordt in een vroeg stadium gewaarschuwd zodat u op tijd uw huis kunt verlaten.
  • Fibaro Wall Plug: schakel uw licht aan of uit vanuit de luie stoel via één digitaal apparaat (smartphone, tablet of laptop).
  • Fibaro Dimmer: Het creëren van meer sfeer in huis doet u met de Fibaro Dimmer.

Fibaro sensor

De sensor is eenvoudig te monteren op deuren, ramen, garagedeuren, poorten, rolluiken, kasten, kluizen, boxen, enzovoorts en is ideaal om het openen en sluiten hiervan te monitoren via het Z-Wave netwerk.

Op de binaire ingang kunt u diverse sensoren aansluiten die gebruik maken van een alarmcontact zoals rookmelders, bewegingsmelders of watermelders. Met deze functie kunt u een normale binaire sensor opnemen in het Z-Wave netwerk.

Door op de ingang van de Fibaro Z-Wave raam- en deursensor een DS18B20 sensor aan te sluiten, kunt u in iedere ruimte waar de sensor geplaatst is, de temperatuur monitoren en eventueel op basis daarvan de CV ketel aansturen.

De raam- en deursensor kan dankzij de draadloze Z-Wave functie overal in huis geplaatst worden, zonder gebruik van bedrading. Dankzij zijn kleine afmetingen van 76 bij 17 bij 19 millimeter valt dit kleiner wonder niet op in uw interieur. Mocht u dat wel willen dan kunt u de sensor in zeven verschillende kleuren bestellen.

Als u de sensor in uw woning heeft geїnstalleerd, voorziet de Home Center 2 u van informatie over bijvoorbeeld openstaande deuren of ramen. Met deze informatie kunt u opdracht geven om de rolluiken pas te sluiten als het raam gesloten is of het automatisch uitschakelen van de verwarming/ airconditioning bij een geopend raam. Zo bespaart u op uw energierekening. U kunt er ook mee instellen dat de lampen automatisch worden aangedaan als u in het donker thuiskomt of er een melding wordt gedaan als er sprake is van een ongeautoriseerde toegang.

Schoonheid komt uit de natuur, geavanceerde technologie is gemaakt door mensen. Met de Fibaro sensor haalt u beide aspecten in huis. In combinatie met de onveranderlijke wetten van de architectuur en de nieuwste technologie is de Fibaro Motion Sensor gerealiseerd. Geïnspireerd door het geloof van de oude Egyptenaren, hebben we ‘s werelds kleinste, draadloze bewegingsmelder ontworpen en gevormd als het oog van een kat.

De Fibaro Motion Sensor is zo scherp als de ogen van een kat; het kan verder zien dan het menselijk ook en zodoende dingen opvangen die u niet merkt. Bovendien beschikt de sensor over een breed gezichtsveld. De sensor geldt zodoende als een soort van waakhond, die u leven niet alleen comfortabeler maar ook veiliger maakt.

Multisensortechnologie

DT Domotica ziet het als uitdaging om te innoveren en we hebben zodoende een intelligent kunstwerk dat vier handige functies combineert voor u ontwikkeld. Dit kleine apparaat, afgezien van de bewegingsmelder, meet de huidige omgevingstemperatuur, de intensiteit van het licht en trillingen dankzij de ingebouwde versnellingsmeter.

Met de Fibaro Motion Sensor kiest u voor nog meer comfort en veiligheid. De sensor registreert elke vorm van bedreiging of het nu gaat om inbraak, poging tot sabotage of brand.

Intelligente objectherkenning

Een van de belangrijkste kenmerken van de Fibaro Motion Sensor is de uitstekende mogelijkheid om zelfs de geringste beweging te detecteren; niets ontsnapt aan zijn aandacht.

In huis gebruikt u de verschillende kamers voor verschillende doeleinden. Op zolder zult u minder vaak zijn dan in uw slaapkamer. Om die reden kunt u ook de gevoeligheid van de bewegingssensor toegespitst op de locatie in huis aanpassen afhankelijk van uw individuele behoeften of een bepaalde situatie.

Brandveiligheid met de Fibaro Smokesensor

Met de Fibaro Smokesensor zorg je voor extra brandveiligheid in huis. In combinatie met het plaatsen van voldoende rookmelders in huis,kun je de veiligheid van je familieleden en huisdieren bijna voor de volle honderd procent garanderen. De Fibaro Smokesensor waarschuwt je in een vroeg stadium zodat je voldoende tijd hebt om je huis veilig te kunnen verlaten.

Bedraad of draadloos: U kunt de rookmelder bedraad of draadloos aansluiten, dit geldt zowel voor de batterij als het signaal bij alarm. U verbindt deze mooie rookmelder dus ook zeer eenvoudig met uw bestaande alarmsysteem.

De Fibaro Wall Plug

Met de Fibaro Wall Plug doet u uw lampen in huis aan zodat u alles kunt bedienen vanaf één punt: uw laptop, tablet of smartphone. In tegenstelling tot andere grote en logge schakelaars is de Wall Plug van Fibaro een echte eyecatcher in uw interieur.

Veranderende kleuren in de RGB led ring

De RGB led ring verandert van kleur wanneer het vermogen van de lamp verandert. De led ring meet de opgenomen stroom en geeft dit weer in kleur. Zo ziet u dus van een afstand hoeveel stroom de lamp verbruikt. Dat is dus niet alleen praktisch maar ook een lust voor het oog!

Bedien uw lampen op afstand

Een voordeel van de Fibaro Wall Plug is, dat u deze kunt koppelen aan het centrale systeem, bijvoorbeeld de Home Center 2, waardoor de Wall Plug ook te bedienen is vanaf uw laptop, tablet of smartphone. Zo kunt u met één druk op de knop de lamp aandoen vanuit uw luie stoel om meer licht in huis te verkrijgen. , met 1 druk op de knop kunt u de lamp aan doen.

Met de Fibaro Dimmer, die een radio gecontroleerde licht dimmer module is, kan er met elk soort licht gewerkt worden. Deze dimmer kan aangesloten worden op een twee- of driedraads kabel. De Fibaro Dimmer kan aangesloten units schakelen en dimmen. Wij kunnen deze dimmer zowel draadloos leveren als direct aansluiten op uw muurschakelaar. De Fibaro dimmer herkent automatisch eventuele aangesloten verlichting, schakelt automatisch uit bij overbelasting en heeft een soft start functie.

De Fibaro Dimmer werkt als een connector met twee- of driedraads kabels. In het geval van oude fluoriserende lampen of oude transformatoren is alleen de aan/uit-functie beschikbaar.