Domotica in de zorg

Domotica voor mensen met een functie-
beperking

Domotica is voornamelijk bekend geworden door gebruik in de zorg voor mensen met een functiebeperking. Zo bestaat domotica al sinds de negentiende eeuw. Tegenwoordig wordt domotica steeds breder toegepast en is het inmiddels uitgegroeid tot een product dat over de hele wereld wordt gebruikt voor talloze doeleinden.

Zorgverlening op afstand

Ondanks dat de informatievoorziening op dit gebied vaak te wensen over laat, wordt er voornamelijk in de zorg dankbaar gebruik gemaakt van domotica. Zo maken de technologische ontwikkelingen het mogelijk om zorg op afstand te bieden. Dat houdt in dat zorgverleners niet naar patiënten toe hoeven, omdat er passende verzorging op afstand geboden kan worden. Een bijkomend voordeel daarvan is dat mensen die (langdurig) ziek zijn, maar ook ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. Bij de zorghulpverlening op afstand kunt u denken aan videocommunicatie, beeldschermzorg, bewegingsnotificatie op basis van sensoren, het bedienen van apparatuur in huis (licht, gordijnen of elektronica) en nog veel meer zaken.

Afstemming op uw wensen en individuele situatie

Bij ons kunt u terecht voor domotica oplossingen op maat. Dat betekent dat wij naast het standaard dienstenpakket een groot aantal zaken kunnen afstemmen op de wensen en individuele situatie van onze klanten en/of patiënten. DT Domotica wordt voor allerlei soorten vragen in de zorg ingezet waarbij we interessante oplossingen realiseren die enerzijds het leven van de zorgbehoevende vereenvoudigen en veraangenamen en anderzijds de zorghulpverlening efficiënter en toegankelijker maakt. Zo bespaart u enorm op de kosten en biedt u bovendien een betere zorg aan.

Laat u vrijblijvend informeren

Mocht u in de zorg werken of zelf zorgbehoevend zijn, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen ongetwijfeld interessante domotica oplossingen op maat aanbieden. Door ruim de tijd voor u te nemen en u van A tot Z te informeren, zijn wij in staat om u een volledig beeld te geven van de ongekende mogelijkheden van domotica in de zorg. Neem telefonisch, per e-mail of via het contactformulier contact met ons op en maak een vrijblijvende afspraak met één van onze specialisten.